Våre fantastiske kvalitetsroser dyrkes på og i nærheten av Ekvator. Nærmere bestemt på mellom 1800 og 2600 meters høyde på Mount Kenya. Beliggenheten, klimaet og terrenget i Kenya er ideelt for blomsterproduksjon!

 

roser-fra-kenya-1-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-fra-kenya-2-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg

Fuktighet og sollys

Temperaturen ligger på rundt 22-30 grader på dagtid og 6-12 grader om natten. I tillegg har landet to regntider; den første i perioden mars-juni og den andre i september-oktober. Regnet kommer i kraftige byger som avløses av perioder med sol. Denne variasjonen mellom fuktighet og sollys er som skapt for roser og blomsterproduksjon generelt. 

Les mer om våre roser

roser-fra-kenya-7-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-fra-kenya-8-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-fra-kenya-9-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg

Kenya som blomstereksportør

Det er ikke uten grunn at Kenya står for over 30% av blomstene til verdens største marked; EU. Mellom 50 - 60 000 mennesker arbeider i blomsterindustrien og over en halv million er sysselsatt gjennom transport, pakking, bank og finans. Det betyr at omtrent 7% av befolkningen har blomster som sitt levebrød. 

Eksporten til USA, Japan og Midtøsten øker også raskt. En av årsakene er at Kenya har god infrastruktur, særlig sett i forhold til resten av Øst-Afrika. Jomo Kenyatta Airport i Nairobi er verdens største eksportflyplass for blomster, og et regionalt knutepunkt for hele Øst- og sentral-Afrika. 

Les mer om vår konsept Roser med mening 

roser-fra-kenya-3-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-fra-kenya-4-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg

Friske roser hver dag, hele året

Produsentene våre kutter friske roser syv dager i uken, hele året. De langstilkede skjønnhetene blir sendt til Norge og havner til slutt i en Floriss-butikk i nærheten av deg. Under transporten overvåker vi blomstene nøye og sørger for at temperaturen holder seg stabil. Vi har strenge krav i alle ledd, nettopp for å sørge for at du som kunde ender opp med en holdbar og vakker rosebukett.

Roser i alle farger og fasonger

roser-fra-kenya-5-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg
roser-fra-kenya-6-roser-med-mening-ny-2022-floriss.jpg

Hvordan bidrar Floriss?

Floriss kan ikke forandre verden alene, men vi kan bidra! Det gjør vi blant annet ved å være selektive når vi velger leverandører. Alle som dyrker roser for oss må oppfylle et sett med krav. Her er noen av de viktigste:

  • Alle skal være bevisste på å sikre arbeidsplasser og et trygt arbeidsmiljø
  • Alle ansatte skal få et godt helsetilbud; aller helst eget legesentre på farmen
  • Alle skal satse på fast ansettelse og egenutvikling
  • Alle skal betale lovpålagte lønninger
  • Alle skal strebe etter å redusere bruk av kjemikalier. Et viktig tiltak er å erstatte giftige sprøytemidler med rovinsekter (insekter som dreper insekter)
  • Alle skal begrense bruken av vann og ha en god løsning på oppsamling av regnvann. Regnvann bør stå for mesteparten av leveransen